Predsjednik Vlade na ZV odbacio kritike na račun Vlade

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader odbacio je danas kritike na račun gospodarske politike Vlade koje, kako je rekao, nisu utemeljene na podacima te, navodeći niz makroekonomskih pokazatelja, istaknuo da neće dozvoliti da se o tome govori neutemeljeno, bez statističkih podataka.

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader odbacio je danas kritike na račun gospodarske politike Vlade koje, kako je rekao, nisu utemeljene na podacima te, navodeći niz makroekonomskih pokazatelja, istaknuo da neće dozvoliti da se o tome govori neutemeljeno, bez statističkih podataka.

Hrvatska će Vlada učiniti sve kako bi hrvatskom gospodarstvu omogućila veću konkurentnost, većuprisutnost na međunarodnom tržištu i veći izvoz, kazao je predsjednik Vlade otvarajući na Zagrebačkom velesajmu tri specijalizirana međunarodna sajma objedinjena u grupu sajmova "Građenje i opremanje".

"Kritike iz politikantskih razloga neće pasti na plodno tlo", poručio je premijer koji nije izričito rekao na koga misli, ali je time zapravo odgovorio na kritike koje je Vladi jučer uputio predsjednik Mesić.

Naime, Sanader je kazao kako neće dopustiti neutemeljene kritike, "pa ako je riječ i o njegovim savjetnicima jer pokazuju da ne poznaju situaciju i loše ga savjetuju".

Kao najbolji odgovor "onima koji iz politikantskih razloga mute kašu u izborno vrijeme" naveo je da su krajem prošle godine svjetske rejting agencije poboljšale rejting Hrvatske.

Na tri specijalizirana međunarodna sajma objedinjena u grupu sajmova "Građenje i opremanje" na ZV-u nastupa 1.605 izlagača iz 31 zemlje, a održavaju se do 23. travnja.

Riječ je o 29. međunarodnom sajmu graditeljstva, 46. međunarodnom sajmu obrtništva i 18. međunarodnom sajmu grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - Interklima.



Pisane vijesti