Predsjednik Vlade: Ne dolazi u obzir da se za KIM jamči dionicama te tvrtke

ZAGREB, 10. kolovoza 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da ne dolazi u obzir da netko Karlovačku industriju mlijeka (KIM) kupi kreditom uz jamstvo dionica te tvrtke.

"Ako je Chemoderm kao jamstvo dao dionice KIM-a, onda nema šanse", rekao je Sanader novinarima na otvorenju garaže u Kliničkom bolničkom centru Zagreb (Rebro).

Zamoljen za komentar tog slučaja, Sanader je rekao da očekuje izvješće, ustvrdivši da ne dolazi u obzir ono što navode današnji mediji da "netko jamči dionicama KIM-a".

"To je praksa 90-tih koju smo odbacili pa će taj koji je dobio (KIM) donijeti bankovno jamstvo ili nema ništa od posla", rekao je Sanader.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zatražilo je od nadležnih tijela provjeru dokumentacije vezano uz prodaju KIM-a, nakon što su neki mediji ukazali na moguće nepravilnosti prilikom prodaje te tvrtke.

Odvjetništvo je najavilo da će nakon primitka zatraženih izvješća odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju 2. kolovoza je za novog vlasnika 66,96 posto KIM-a odabrao tvrtku Chemoderm iz Duge Rese, čiji je vlasnik Ivan Šimić.

Protiv te odluke glasovao je predstavnik sindikata u Upravnom odboru, dok su za bili predstavnici Vlade.

Sindikalac Ozren Matijašević izjavio je tada da je "skeptičan" prema činjenici da Chemoderm u ponudi navodi kako će uz nekretnine zalagati i dionice KIM-a kako bi osigurao sredstva za najavljenih 44 milijuna kuna ulaganja kroz dokapitalizaciju.

Nakon odluke HFP-a o prodaji KIM-a Chemodermu oglasila se nizozemska tvrtka Danube Foods Group, također ponuđač za kupnju, tvrdeći da su oni dali najbolju ponudu i zatražili od HFP da razmotri svoju odluku.



Pisane vijesti