Predsjednik Vlade: Nemam informaciju o špijunskim urotama

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da do sada nema informaciju o navodnim špijunskim urotama dviju dobroorganiziranih paravojnih skupina koje su ugrožavale njegovu osobnu i sigurnost Vlade, kako to navodi jedan hrvatski tjednik.

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da do sada nema informaciju o navodnim špijunskim urotama dviju dobroorganiziranih paravojnih skupina koje su ugrožavale njegovu osobnu i sigurnost Vlade, kako to navodi jedan hrvatski tjednik.

"Nisam pročitao Globus i do sada nemam takve informacije", rekao je premijer Sanader odgovarajući na novinarska pitanja nakon otvorenja nove zgrade Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Globus je u novom broju, u članku "Špijunska urota protiv premijera Sanadera", uz ostalo objavio kako u sklopu Obavještajne akcije "Adria" kojoj je cilj locirati i uhititi odbjeglog generala Antu Gotovinu i njegove pomagače, Protuobavještajna služba (POA) već godinu i pol dana sustavno prati informacije po kojima dvije dobroorganizirane paravojne skupine ozbiljno prijete premijeru Ivi Sanaderu i da su zbog toga trojica agenata dobila otkaz.

Zamoljen da komentira jučerašnju policijsku akciju u kojoj su ubijena dva pljačkaša pošte u Svetoj Klari i ranjen policajac, Sanader je rekao da do okončanja istrage ne može komentirati policijske akcije.

Na pitanje je li Hrvatska sigurna zemlja odgovorio je da je stanje sigurnosti dobro i da to nije samo naša, već i ocjena brojnih hrvatskih gostiju i turista.



Pisane vijesti