Predsjednik Vlade o objavljivanju anonimnih dojava u medijima

Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da je u ovom trenutku deplasirana inicijativa ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina protiv objavljivanja anonimnih dojava u medijima.

ZAGREB, 6. ožujka 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da je u ovom trenutku deplasirana inicijativa ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina protiv objavljivanja anonimnih dojava u medijima.

Svaki hrvatski građanin ima pravo na informaciju, to je pravo u temeljima demokracije, no tu nije kraj priče i treba podići prag odgovornosti za objavljenu ili izgovorenu riječ. Treba voditi računa da izgovorena ili napisana riječ ne ugrozi slobodu drugoga. Ali odgovornost se ne postiže zabranama, kazao je Sanader novinarima u hotelu Westin gdje je sudjelovao na Danima poduzetnika, tradicionalnom skupu Hrvatske udruge poslodavaca.

Istaknuo je da se u osobno, i u ime Vlade i HDZ-a zalaže za punu slobodu medija i pravo na informaciju.

Ministar Kirin je gostujući u nedjelju u jednoj radijskoj emisiji najavio pokretanje akcija kojima želi stati na kraj anonimnim pismima u medijima. U jednom takvom anonimnom pismu prošli se tjedan spominjalo i njegovo ime.



Pisane vijesti