Predsjednik Vlade o procjeni rasta BDP-a za prvo tromjesečje: Trendovi su sasvim očekivani

Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/31 svibnja/DSC_7986_resized.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je, nakon sudjelovanja na konferenciji u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, komentirao prvu procjenu rasta BDP-a za prvo tromjesečje ove godine od 2,5 posto, koju je objavio Državni zavod za statistiku.

Kazao je da će, kalendarski, s obzirom da je Uskrs ove godine bio u travnju, a prošle godine u ožujku, nakon sezonske prilagodbe rast iznositi 3,4 posto.
 
„Trendovi su sasvim očekivani“, rekao je predsjednik Vlade.
 
Na novinarski upit imaju li ove brojke veze sa slučajem Agrokor, Plenković je kazao da će rezultate detaljno analizirati.
 
Predsjednik Vlade ocijenio je i da je sastanak s predstavnicima Sberbanke prošao jako dobro.
 
,,Agrokorov izvanredni povjerenik radi na tome da se postigne cjelovit dogovor oko nove likvidnosti. Očekujem da to bude u narednih nekoliko dana. Time bi se zaokružile sve potrebe za normalno funkcioniranje kompanije, praktički u razdoblju izvanredne uprave i omogućio redoviti prihod temeljem poslovanja“, pojasnio je Plenković.
 
Dodao je da Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja nije potrebno mijenjati zbog roll-up modela.
 
Na upit jesu li novi ministri već odabrani, predsjednik Vlade ponovio je da će ministre predstaviti nakon drugog kruga izbora. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković