Predsjednik Vlade o prodaji tvrtke Dukat

Hrvatska se opredijelila za tržišno gospodarstvo i svaki privatni poduzetnik može prodati svoju tvrtku, ali kada je riječ o strateškoj industriji, poput mliječne, država je zainteresirana da vidi kako se transakcije obavljaju, izjavio je danas u Berlinu hrvatski premijer Ivo Sanader komentirajući prodaju mliječne industrije Dukat tvrtki Lactalis.

BERLIN, 24. ožujka 2007.(Hina) - Hrvatska se opredijelila za tržišno gospodarstvo i svaki privatni poduzetnik može prodati svoju tvrtku, ali kada je riječ o strateškoj industriji, poput mliječne, država je zainteresirana da vidi kako se transakcije obavljaju, izjavio je danas u Berlinu hrvatski premijer Ivo Sanader komentirajući prodaju mliječne industrije Dukat tvrtki Lactalis.

"Mi smo se opredijelili za tržišno gospodarstvo, za to da svaki svaki privatni poduzetnik može prodati svoju tvrtku. Naravno kada je riječ o ovakvoj, strateškoj industriji, onda je država itekako zainteresirana da vidi što se tu događa", rekao je Sanader, koji zamjera što Vlada nije bila obaviještena da se priprema ta transakcija.

"Ne bih želio da se to krivo shvati, mi apsolotuno podržavamo sve investicije u Hrvatsku, bilo domaće bilo strane, pa su tako dobro došli svi oni koji hoće raditi na dobrobiti hrvatskog gospodarstva, rasta standarda naših ljudi i zapošljavanja", istaknuo je Sanader, koji je u Berlinu sudjelovao na summitu Europske pučke stranke.

Kad je u pitanju prodaja Dukata, čijih je 91,94 posto dionica bilo u vlasništvu Luke Rajića, tvrtki Lactalis, jednoj od vodećih svjetskih mljekarskih grupacija, Sanader je uputio prigovor što Vlada nije ranije obaviještena.

"Mi u Vladi nismo znali da se priprema ova transakcija, pročitali smo to iz medija, što nije dobro, jer kada je riječ o velikoj tvrtki onda je trebalo drugačije raditi, i to je moj prigovor", rekao je.

Sanader je istaknuo da će Vlada itekako paziti na to da se zaštiti prije svega primarna proizvodnja, proizvođači mlijeka.

"Tu je interes države, bez obzira što je riječ o privatniku i s jedne i s druge strane. U tom smislu podržavam ulazak stranih investitora u Hrvatsku, dakle oko toga uklanjam svaku sumnju, ali nije dobro da se to radi na ovakav način", kazao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.



Pisane vijesti