Predsjednik Vlade o proračunu: Tražit ću manju potrošnju

DUBLIN, , 9. listopada 2008. (Hina) - Moramo biti spremni da i kroz proračun za sljedeću godinu pokažemo snagu hrvatske Vlade i volju hrvatske države da financijsku krizu dočekamo spremnije te ću u njemu tražiti manju potrošnju, nego što su neki možda planirali, rekao je hrvatski premijer Ivo Sanader u četvrtak u Dublinu.

Sanader je to rekao nakon sastanka s irskim premijerom Brianom Cowenom s kojim je, među ostalim temama, razgovarao i o financijskoj krizi u svijetu i u Europi. Irska je vlada prošloga tjedna povukla neočekivani potez dajući jamstva za sve pologe kako bi spasila svoje banke i to u vrijednosti 450 milijardi eura.

"Analizirat ćemo poteze irske vlade da vidimo hoće li se tako ponašati i druge zemlje", rekao je Sanader.

Dodao je, da je što se hrvatskoga proračuna tiče, sve u redu, da su sva ministarstva dobila limite do kojih mogu ići, a da se proračun neće povećavati za puno veći iznos od onoga u 2008. godini.

"Vodit ćemo računa o financijskoj krizi i ja sam osobno svim ministarstvima rekao da tražim da se vodi računa... o ovom što se događa u svijetu, u Europi, to ne može da se ne odrazi na naš proračun", rekao je premijer.

"To znači da ću tražiti manju potrošnju nego što su neki možda planirali, i tu ćemo biti odlučni i ja i ministar financija", rekao je premijer Sanader.



Pisane vijesti