Predsjednik Vlade o statusu djece branitelja pri upisu na fakultete

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da će poseban status djece branitelja pri upisu na fakultete biti tema na jednoj od sljedećih sjednica Vlade.

MALI LOŠINJ, 21. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da će poseban status djece branitelja pri upisu na fakultete biti tema na jednoj od sljedećih sjednica Vlade.

Premijer, koji je danas posjetio Mali Lošinj, rekao je to odgovarajući na pitanja novinara hoće li Vlada preispitati ili ukinuti privilegirani status djece branitelja pri upisu na fakultete.

Kazao je da će Vlada zajedno s predstavnicima Rektorskog zbora pokušati pronaći "salamonsko rješenje koje bi omogućilo funkcioniranje hrvatskih sveučilišta, ali ne bi zaboravilo na djecu branitelja".

Na upit novinara hoće li Vlada reagirati na pismo bivšeg predsjednika Visokog trgovačkog suda, Nenada Šepića, koji se nedavno ponovno kandidirao na tu dužnost, upućeno Jutarnjem listu, a u kojemu on, uz ostale, optužuje glavnog državnog odvjetnika, političare i najjače bankarske kuće za miješanje u rad sudova, premijer je rekao da Vlada na to ne treba reagirati.

Kazao je je da u "potpunosti stoji iza ministrice pravosuđa i njezine odluke o imenovanju vršitelja dužnosti predsjednika Visokog trgovačkog suda".

"Time je dobiveno šest mjeseci u kojima će biti donesena odluka sukladna zakonu", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin 7. ožujka nije imenovala predsjednika Visokog trgovačkog suda, već vršitelja dužnosti, uz obrazloženje da ni jedan od kandidata ne bi u predstojećem mandatu jamčio transparentnost i učinkovitost Suda.



Pisane vijesti