Predsjednik Vlade o ublaživanju posljedica rasta cijena goriva

BJELOVAR, 9. lipnja 2008. (Hina) - Nakon proslave Dana Bjelovarsko-bilogorske županije premijer Ivo Sanader je, na novinarske upite što će učiniti Vlada u vezi s najavom novog rasta cijene goriva, odgovorio kako Vlada to ne može zaustaviti, ali može ublažiti stanje, što se, dodao je, već i čini strukturnim potporama.

Među njima su, kako je naveo, rast neoporeziva dijela plaće te Zakon o minimalnoj plaći, a najavio je da se Ministarstvo financija priprema i treći prijedlog za određene skupine u hrvatskom društvu.

Država ne može zaustaviti ni rast cijena goriva, ni cijena hrane te se treba snalaziti u okviru mogućnosti, tako da se fiskalnim i monetarnim mjerama zaustavi rast inflacije, rekao je premijer.

Komentirajući izjavu srbijanskog čelnika Borisa Tadića da bi se zbog rata svi trebali svima ispričati međusobno, Sanader je rekao kako bi to značilo da su svi jednaki. Kako je rekao, Srbija je u osjetljivu položaju kad treba sastaviti vladu, Tadić se bori da njegova stranka sa socijalistima Slobodana Miloševića sastavi vladu i te izjave treba tumačiti u tom kontekstu .

Na zahtjev da komentira nastavak prosvjeda pripadnika "Mungosa" rekao je da se "ne može za sve u Hrvatskoj obratiti Vladi i smatrati da je to onda riješeno". Postoji procedura, postoje institucije i najprije treba vidjeti gdje je završio novac koji je otišao tamo i siguran sam da će se to istražiti, istaknuo je Sanader.



Pisane vijesti