Predsjednik Vlade obišao gradilište Muzeja suvremene umjetnosti

Premijer Ivo Sanader, ministar kulture Božo Biškupić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetili su danas gradilište novoga Muzeja suvremene umjetnosti koji zajednički grade Ministarstvo kulture i Grad Zagreb kao objekt od velike kulturne važnosti, a koji bi, prema danas iznesenim najavama, trebao biti otvoren u rujnu iduće godine.

ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader, ministar kulture Božo Biškupić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetili su danas gradilište novoga Muzeja suvremene umjetnosti koji zajednički grade Ministarstvo kulture i Grad Zagreb kao objekt od velike kulturne važnosti, a koji bi, prema danas iznesenim najavama, trebao biti otvoren u rujnu iduće godine.

Muzej, koji se gradi podjelom troškova na pola između Grada Zagreba i Ministarstva, ukupne je investicijske vrijednosti od 320 milijuna kuna.

Nakon kraćeg obilaska gradilišta premijer Sanader je rekao da se s optimizmom može gledati na rujan 2007. kada bi muzej trebao biti gotov i da će, ako bude kakvih problema, grad i država pomoći, ocijenivši taj projekt iznimno važnim. Najavio je da će se nakon završetka tog projekta odmah ići u gradnju glazbene akademije koja će se također graditi zajedničkim financiranjem države i Grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se do kraja godine riješiti svi imovinsko-pravni problemi te dovesti struja i DTK mreža te ostala infrastruktura.

Do sada smo zajednički ugovorili poslove, ukupne vrijednosti 210 milijuna kuna, od kojih smo realizirali oko 162 milijuna, a ostalih 50-ak bit će gotovo do kraja godine, dodao je Bandić. Naglasio je da se rokovi gradnje ne smiju probijati i da kvaliteta radova mora biti zajamčena, te da će se idući tjedan dobiti i lokacijska dozvola za Muzičku akademiju.

Ministar kulture Božo Biškupić naglasio je da je Muzej jedan od 14 velikih projekata njegova ministarstva koji se trenutno provode, dodavši da je pri kraju gradnja muzeja u Naroni.

Na novinarsku primjedbu kako se gradonačelnika i premijera često vidi zajedno te kako to za neke može značiti i približavanje, Sanader je rekao da je riječ o suradnji države i grada bez obzira na to iz kojih stranaka dolaze gradonačelnik i premijer. Logično je da postoji zajednički interes bez obzira na političke boje, da u ovakvim projektima zajednički surađujemo, dodao je Sanader.

Ja pijem kavu s različitim premijerima, u šali je rekao Bandić dodavši da mu je bitno napraviti posao i realizirati projekte s Vladom, te odbivši politizaciju suradnje Grada Zagreba i Vlade.



Pisane vijesti