Predsjednik Vlade obišao opožarena područja u Župi Dubrovačkoj

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_obisao_opozarena_podrucja_u_zupi_dubrovackoj.jpg

DUBROVNIK, 6. kolovoza 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je posjetio požarom opustošenu općinu Župu Dubrovačku i sudjelovao u radu Kriznog stožera te pritom dao potporu svima koji su sudjelovali u gašenju požara i svojim angažmanom i nadljudskim naporima pomogli da se požari stave pod nadzor.

Sanader je ponovio da će sutra poslati pismo predsjedniku Europske komisije Manuelu Barrosu s prijedlogom da Europska komisija financira izgradnju jednog protupožarnog centra u Hrvatskoj za jugoistočnu Europu. "Na taj bismo način mogli pomoći i drugim zemljama jugoistočne Europe kada se nađu u ovakvoj situaciji", rekao je.

Istaknuo je kako je vrlo značajno što je ove godine, po prvi put, već 1. lipnja cijeli sustav bio spreman za požarnu sezonu.

Dodao je da će se morati razmotriti na koji način riješiti problem požara koji dolaze iz druge države, u ovom slučaju BiH, i u bilateralnim razgovorima pokušati dogovoriti kako djelovati u budućnosti. "Tražit ćemo izvješće od BiH i onda procijeniti što ćemo napraviti", naglasio je Sanader.

Potvrdio je da će Hrvatska kupiti još dva kanadera i tri zračna traktora te najavio oštrije kazne za one koji podmeću požare o čemu će hrvatska Vlada raspravljati na prvoj sjednici nakon godišnjih odmora.

Predsjednik Vlade sa suradnicima obišao je opožarena područja u Župi Dubrovačkoj te se susreo s gasiteljima.



Pisane vijesti