Predsjednik Vlade Orešković s kardinalom Vinkom Puljićem

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/18 travnja/PVRH_Puljic_3.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sastao se danas u Banskim dvorima s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem.

Kardinal Vinko Puljić zahvalio je premijeru Oreškoviću na potpori hrvatske Vlade i skrbi za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Izrazio je zabrinutost zbog iseljavanja Hrvata iz BiH. Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ne popravlja se već godinama, a sve je teža i gospodarska situacija, kazao je.  Naglasio je važnost pronatalitetne politike i stabilnosti obitelji, koju smatra gotovo jednako važnom kao i gospodarsku stabilnost. Povrat imovine i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa i dalje predstavlja veliki problem katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini. Za Hrvate u BiH europski put je jedini pravi put koji može  pokrenuti pozitivne procese u zemlji. Stanje u Republici Srpskoj, naglašava kardinal Puljić, i dalje je vrlo teško.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković također je istaknuo važnost što skorijeg članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i ponovio da koristi svaku prigodu za iskazivanje jasne potpore Republike Hrvatske na tome putu. Potvrdio je kardinalu Puljiću da je trajna zadaća Vlade Republike Hrvatske skrb o hrvatskome narodu u Bosni i Hercegovini. 

 

Pisane vijesti