Predsjednik Vlade Orešković s predstavnicima HUP-a

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/3 ožujka/HUP_1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sastao se danas, u Banskim dvorima, s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca.

Uz predsjednika Vlade, sastanku su nazočili i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar gospodarstva Tomislav Panenić i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Premijer Orešković pozdravio je dolazak izaslanstva HUP-a u velikom broju, naglasivši kako je Vlada spremna na suradnju s hrvatskim poslodavcima, u cilju zajedničkog i partnerskog djelovanja na stvaranju i provedbi mjera gospodarskog programa. Istaknuo je otvorenost Vlade prema idejama i prijedlozima privatnog sektora te izrazio nadu u buduću aktivnu suradnju na realizaciji reformi i gospodarskog oporavka.
 
Predstavnici HUP-a predložili su znatan broj kratkoročnih i dugoročnih mjera za gospodarski oporavak i poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj, ističući čvrstu potporu radu Vlade, spremnost na partnerstvo, konstruktivnu suradnju te socijalni dijalog. U okviru konstruktivne suradnje s Vladom, predstavnici HUP-a su na raspolaganje Vladi stavili i sve svoje stručne potencijale kako bi implementacija predloženih mjera bila čim uspješnija i učinkovitija. Također, predložili su osnivanje koordinativnog tijela koje bi svojim djelovanjem omogućilo učinkovitiju komunikaciju i suradnju.
 
Zahvalivši na preporukama, predsjednik Vlade Tihomir Orešković pozvao je Hrvatsku udrugu poslodavaca da čim prije, u pisanom obliku, dostavi svoje prioritetne i konkretne prijedloge. 

Pisane vijesti | Priopćenja