Predsjednik Vlade otvorio Esseker Centar

Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas u Osijeku multifunkcionalni poslovno-trgovački objekt Esseker Centar, u čiju je izgradnju i opremanje tvrtka "Panteon" uložila oko 94 milijuna kuna.

OSIJEK, 15. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas u Osijeku multifunkcionalni poslovno-trgovački objekt Esseker Centar, u čiju je izgradnju i opremanje tvrtka "Panteon" uložila oko 94 milijuna kuna.

U Esseker Centru, koji je smješten uz središnji gradski Trg Ante Starčevića, uz 6000 četvornih metara poslovnog prostora izgrađena je i prva podzemna garaža u Osijeku sa 130 parkirnih mjesta.

Premijer Sanader rekao je da poduzetništvo u Hrvatskoj mora imati prijateljsku atmosferu. Država može otvarati radna mjesta kroz velike infrastrukturne projekte, ali samo na ograničeno vrijeme dok se ti projekti ne završe, a bit svega je u tome da malo i srednje poduzetništvo otvaraju radna mesta, kazao je Sanader.

Vlada će uvijek nastojati poduzetnicima davati punu potporu jer oni stvaraju nove vrijednosti u društvu, ali, napomenuo je, samo onima koji posluju u skladu sa zakonom te redovito podmiruju svoje obveze.

Ocijenio je kako se otvorenjem Centra "slavi hrvatsko poduzetništvo", koje, rekao je, zbog negativnih trendova u privatizaciji nije uvijek imalo potrebnu potporu.

Zbog tih zbivanja u privatizaciji poduzetnike se znalo promatrati kao osobe na rubu zakona, ali bez poduzetništva i bez ljudi koji su spremni ulagati i riskirati nema napretka, otvaranja novih radnih mjesta i rasta društvenog proizvoda, istaknuo je Sanader.

Otvorenju Esseker Centra, uz ostale, bili su nazočni predsjednik i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i Luka Bebić te ministri Berislav Rončević, Ivica Kirin, Božo Biškupić i Petar Čobanković.

Tijekom današnje svečanosti jedan od suvlasnika Esseker Centra Ivan Šapina uručio je ravnatelju osječke Kliničke bolnice Željku Vranješu donaciju od 103.000 kuna, namijenjenu Odjelu za otorinolaringologiju, za nabavu uređaja za bezbolno odstranjivanje polipa iz nosa.

Kako je najavljeno, premijer Sanader sa suradnicima večeras će u Donjem Miholjcu biti nazočan obilježavanju 17. obljetnice osnutka HDZ-a u tom gradu.



Pisane vijesti