Predsjednik Vlade Plenković s danskom predsjednicom Vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s predsjednicom Vlade Kraljevine Danske Mettom Frederiksen, koja će boraviti u radnom posjetu Hrvatskoj, 6. i 7. ožujka 2023., u Rijeci i Zagrebu.
 
Po dolasku u Hrvatsku, u ponedjeljak, 6. ožujka, predsjednica danske Vlade Mette Frederiksen s premijerom Plenkovićem susrest će se u Luci Rijeka, gdje će obići lokaciju terminala Zagreb Deep Sea, budući Rijeka Gateway terminal. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
 
U utorak, 7. ožujka, danska premijerka će s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem posjetiti Nacionalni koordinacijski centar za nadzor granice. 
 
Potom će posjetiti Banske dvore gdje će se sastati s predsjednikom Vlade Plenkovićem, a održat će se i sastanak dvaju izaslanstava. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije dvoje predsjednika vlada.
 
Program:

Ponedjeljak, 6. ožujka, Rijeka:
 
16.00               Dolazak predsjednice Vlade Kraljevine Danske Mette Frederiksen u Luku Rijeka gdje je dočekuje predsjednik Vlade Andrej Plenković (zgrada Lučke uprave, Riva 1)
 
                        Sastanak i prezentacija projekta Rijeka Gateway
 
16.40               Obilazak lokacije terminala Zagreb Deep Sea (budući Rijeka Gateway terminal)
 
NAPOMENA: Predstavnici medija koji žele pratiti program u Lučkoj upravi Rijeka trebaju dobiti propusnicu, a organizirat će se i prijevoz od zgrade Lučke uprave do terminala. Molimo sve predstavnike medija da svoj dolazak u Luku upravu najave na e-mail adrese: andrea.blazevic@rijekagateway.com i sonja.tesic@portauthority.hr najkasnije do ponedjeljka, 6. ožujka, do 10 sati.
 
Utorak, 7. ožujka, Zagreb:
 
9.45                 Posjet predsjednice Vlade Kraljevine Danske Mette Frederiksen i potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića Nacionalnom koordinacijskom centru za nadzor granice – NCC
 
10.45               Dolazak predsjednice Vlade Kraljevine Danske pred Banske dvore
 
10.50               Tête-à-tête susret premijera Plenkovića i predsjednice danske Vlade
 
11.10               Razgovori izaslanstava
 
11.50               Izjave za medije (uz simultani prijevod)
 

Najave | Andrej Plenković