Predsjednik Vlade Plenković s ministrom vanjskih poslova Albanije

  • Slika /Vijesti/2017/02 veljača/9 siječnja/DSC_0295.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s ministrom vanjskih poslova Republike Albanije Ditmirom Bushatijem.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo političkim odnosima te naglasio nužnost jačanja gospodarske suradnje i povećanja trgovinske razmjene. Govorilo se o suradnji u području prometa, energetike i infrastrukture. Također razmijenjena su mišljenja o situaciji u susjedstvu, s posebnim naglaskom na jugoistok Europe.

Ministar vanjskih poslova Bushati zahvalio je na podršci koju  Republika Hrvatska kontinuirano pruža Albaniji na putu prema članstvu u Europskoj uniji. Naglasio je da je Albanija u Izvješću Europske komisije za 2016. dobila preporuku za otvaranje pregovora uvjetovanu kredibilnom provedbom reformi. Opća ocjena je da je ostvaren  napredak u ispunjavanju ključnih prioriteta za otvaranje pregovora o članstvu. U tom smislu, ministar Bushati zamolio je dodatnu podršku kako bi pregovori i započeli. 

U nastavku razgovora predsjednik Vlade Plenković osvrnuo se na glavne teme neformalnog sastanaka na vrhu država članica Europske unije koji je održan na Malti, 3. veljače.

 



Pisane vijesti