Predsjednik Vlade Plenković s povjerenikom EK Hoganom

Slika /Vijesti/2017/03 ožujak/23 ožujka/PVRH i Hogan.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom, koji boravi u prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Uz predsjednika Vlade bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Razgovarali su o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) u kontekstu 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora. Zajednička poljoprivredna politika najstarija je zajednička politika Europske unije, a na njezino financiranje troši se više od 30% proračuna EU.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da Hrvatska u području resora poljoprivrede, sigurnosti hrane, ribarstva i šumarstva planira sveobuhvatne pripreme za predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine, s obzirom da će se upravo tada na razini EU donositi bitne odluke o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici. 
 
Bilo je riječi i o mjerama koje bi trebale pomoći konkurentnosti naših poljoprivrednika te spriječiti nepoštene trgovačke prakse. Istaknuta je potreba jačanja pomoći mladim poljoprivrednicima kako bi lakše došli do zemlje i kredita.  



Pisane vijesti | Andrej Plenković