Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Mađarske Áderom

  • Slika /Vijesti/2017/04 travanj/12 travnja/DSC_4657.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Mađarske Jánosom Áderom, koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima produbljivanja gospodarske suradnje, posebno u području trgovine, investicija i turističke razmjene.
 
Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je da je Mađarska važan gospodarski partner Republike Hrvatske. Dodao je da su gospodarski odnosi dinamični te da se razvijaju kroz brojne sektore, od trgovinske i turističke razmjene, preko investicija do energetike i prometa. Međutim, naglasio je, postoji prostor za jačanje gospodarske razmjene.
 
Naglašena je važnost Mješovitog odbora za suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mađarske, kao zajedničkog okvira za održavanje odnosa na različitim razinama i stručnim forumima, za mađarsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj, kao i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Mađarskoj.
 
Premijer Plenković i predsjednik Áder usuglasili su se da je potrebno zajedničko djelovanje prema Europskoj komisiji kao i upravljanje procesima vezanim uz sustavne kontrole na granicama.
 
Uz predsjednika Vlade bio je zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Robert Jankovics. 

Pisane vijesti