Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Uprave INA-e Sándorom Fasimonom

Slika /Vijesti/2018/09 rujan/25 rujna/DSC_6870.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je prvi sastanak s novim predsjednikom Uprave INA-e d.d Sándorom  Fasimonom. Uz predsjednika Vlade bio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Predsjednik Uprave INA-e prezentirao je financijski položaj, vanjsko okruženje, ključne izazove te poslovne planove INA-e.
 
Predsjednik Vlade naglasio je da je INA za Hrvatsku strateška nacionalna kompanija. Istaknuo je kako su održiv sustav proizvodnje nafte i plina, obnova rezervi, širenje poslovanja te moderni rafinerijski sustav prioriteti Vlade.
 
Vlada očekuje da INA postane još važniji akter gospodarskog rasta Hrvatske, koji će jamčiti energetsku sigurnost i osigurati visoku razinu zaposlenosti u ovom sektoru.
 
Bilo je riječi i o budućnosti kutinske Petrokemije. Predsjednik Vlade kazao je da u sljedećih nekoliko tjedana očekuje suglasnost Europske komisije oko pitanja dokapitalizacije. Dodao je da je povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager tijekom boravka u Hrvatskoj izrazila zadovoljstvo naporima Vlade oko dovršetka procesa dokapitalizacije kutinske Petrokemije na tržišnim principima, s ciljem održivosti poslovanja i nastavka proizvodnje.

Pisane vijesti | Andrej Plenković