Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom

  • Slika /Vijesti/2017/11 studeni/30 studeni/pvrh.jpg

Razgovarali su o nastavku suradnje i djelovanju na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te mjerama i aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, u prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, s predsjednikom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislavom Bobušem, zastupnicom u Hrvatskom saboru Ljubicom Lukačić, pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak te s predstavnicima drugih saveza udruga osoba s invaliditetom. 
 
Uz predsjednika Vlade bili su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.
 
Razgovarali su o nastavku suradnje i djelovanju na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te mjerama i aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima.
 
U svom obraćanju, predsjednik Vlade Andrej Plenković je podsjetio na susret s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom održanom prije godinu dana, ocijenivši ga svojevrsnim putokazom za djelovanje i aktivnosti Vlade, koja kroz različite resore skrbi o osobama s invaliditetom.
 
Predstavnici udruga zahvalili su predsjedniku Vlade na konstruktivnom dijalogu i naglasili dobru suradnju koju imaju s ministrima pojedinih resora. U raspravi su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću u praksi te sugerirali mogućnosti njihovog rješavanja.
 
Predsjednik Vlade Plenković je naglasio otvorenost ove Vlade za suradnju te njenu opredijeljenost za politiku uključivanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković