Predsjednik Vlade Plenković sastao se s banjolučkim biskupom Komaricom

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/10 studenoga/tweet.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima mons. dr. Franju Komaricu, biskupa banjolučkog.

Razgovarali su o teškoj situaciji u kojoj se već dva desetljeća nalaze Hrvati u Republici Srpskoj, poglavito o otežanom povratku Hrvata čije se kuće ne obnavljaju ili se to čini sporo.

Biskup Komarica dao je podršku Vladi Republike Hrvatske i premijeru Plenkoviću na aktivnostima i projektima kojima Vlada iskazuje skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade istaknuo je, kao jednu od dodatnih mogućnosti te skrbi, educiranje i savjetovanje  za apliciranje projekata iz pristupnih fondova EU, osobito rad na programima za mlade.

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je na svemu što Banjolučka biskupija i Caritas biskupije Banja Luka čini za Hrvate na svome području, programima pomoći siromašnima, starijima i bolesnima te djeci, ali i gospodarskim projektima kojima pomaže otvaranju radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade obećao je konkretnu pomoć u tim naporima, jer je briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini ne samo ustavna, nego i moralna obveza svake hrvatske vlade.

 

Pisane vijesti | Andrej Plenković