Predsjednik Vlade Plenković sastao se s predstavnicima Matice hrvatske

Slika /Vijesti/2017/02 veljača/7 veljače/Foto.jpg

Uoči proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je predsjednika, potpredsjednika i glavnog tajnika Matice hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas akademika Stjepana Damjanovića, predsjednika, prof. dr. sc. Stipu Boticu, potpredsjednika i Zorislava Lukića i glavnog tajnika Matice hrvatske, s kojima je razgovarao o djelovanju i potpori Matice hrvatske, kao najstarije hrvatske kulturne ustanove.

Izaslanstvo Matice hrvatske predstavilo je bogato djelovanje Matice u području njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda. Predstavljen je program proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, koji se održava u subotu, 11. veljače 2017., a kojem će nazočiti i predsjednik Vlade Plenković.

Predsjednik Vlade istaknuo je spremnost Vlade da nastavi podupirati rad i aktivnosti Matice hrvatske u razvoju umjetničkog i znanstvenog stvaralaštva budući da je riječ o ustanovi koja još od 1842. uspješno promiče hrvatsku kulturu i nacionalni identitet. 

Pisane vijesti