Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Njemačkoj, u Berlinu, i sastati se sa saveznom kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel, 16. i 17. siječnja 2020. godine.
 
Predsjednik Vlade Plenković predstavit će kancelarki Merkel program i prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, a razgovarat će i o bilateralnoj suradnji, glavnim temama na dnevnom redu Europske unije u sljedećih šest mjeseci – pregovaračkom okviru za buduće odnose Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, pregovorima o novom Višegodišnjem financijskom okviru te pripremama za sastanak na vrhu između zemalja članica EU i država jugoistoka Europe, koji će se održati u svibnju u Zagrebu.
 
Tijekom boravka u Berlinu predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanom otvaranju međunarodnoga sajma "Zeleni tjedan", vodeće europske poljoprivredne manifestacije koja će u razdoblju od 17. do 26. siječnja okupiti stotine izlagača iz 60 zemalja, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.
 
Uz predsjednika Vlade bit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.
 
Program:

Četvrtak, 16. siječnja:

14.30   Svečanost uručenja odličja reda Ante Starčevića Christianu Schmidtu (Veleposlantvo RH u SR Njemačkoj, Ahornstraβe 4)
 
16.30   Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel (Ured savezne kancelarke, Willy-Brandt-Straβe 1)
 
17.15   Izjave za medije premijera Plenkovića i savezne kancelarke Merkel
 
18.00   Otvorenje sajma "Zeleni tjedan Berlin 2020" (Sajam Messe Berlin, Messedamm 22)
 
Petak, 17. siječnja:

7.30     Svečano obilježavanje partnerstva Hrvatske i Njemačke na međunarodnom sajmu "Zeleni tjedan"  i obilazak štandova hrvatskih izlagača (Sajam Messe Berlin, Messedamm 22)

Najave