Predsjednik Vlade posjetio stradale policajce

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader posjetio je danas kliničke bolnice Rebro i Dubrava u kojima se na liječenju i oporavku nalaze policijski službenici ranjeni tijekom sinoćnje intervencije u Sesvetama.

Ravnatelji kliničkih bolnica Rebro i Dubrava, akademik Željko Reiner i prof. dr. sc. Milan Kujundžić, upoznali su predsjednika Vlade sa zdravstvenim stanjem stradalih policajaca a premijer Sanader čestitao je liječničkim timovima i medicinskom osoblju na iznimnim naporima koje su poduzeli u medicinskom zbrinjavanju stradalih policajaca.

U pratnji predsjednika Vlade RH dr. sc. Sanader bili su; ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar pravosuđa prof. dr. sc. Ivan Šimonović, ministar zdravstva i socijalne skrbi mr. sc. Darko Milinović te glavni ravnatelj policije Vladimir Faber.

Neposredno prije posjeta bolnicama, premijera Sanadera su u Banskim dvorima resorni ministri te glavni ravnatelj policije informirali o pojedinostima sinoćnjeg tragičnog događanja u Sesvetama u kojem je smrtno stradao jedan a ranjeno više policijskih službenika.

Premijer Sanader izrazio je sućut obitelji i kolegama poginulog policajca te je uputio izraze zahvalnosti svim policijskim službenicima na iskazanoj hrabrosti u obavljanju poslova zaštite ljudi i imovine.

Ujedno je predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader zatražio od ministra pravosuđa i ministra unutarnjih poslova da zajednički izvrše analizu kazneno-pravne zaštite policijskih službenika pri obavljanju svih policijskih poslova.

Obvezao ih je da nakon izvršene analize, u najkraćem roku, dostave prijedloge za izmjene i dopune pojedinih zakona kako bi se policiji omogućio uspješniji rad i stvorio učinkovitiji pravni okvir za zaštitu policijskih službenika.



Pisane vijesti