Predsjednik Vlade: Pređe li bezolovni benzin osam kuna vlada će intervenirati

Kada procijenimo da je došlo vrijeme, Vlada će sigurno intervenirati, odgovorio je premijer Ivo Sanader na zastupničke upite hoće li Vlada, kako je najavljivao, smanjenjem trošarina intervenirati ako cijena benzina pređe osam kuna po litri.

ZAGREB,29. lipnja(Hina) - Kada procijenimo da je došlo vrijeme, Vlada će sigurno intervenirati, odgovorio je premijer Ivo Sanader na zastupničke upite hoće li Vlada, kako je najavljivao, smanjenjem trošarina intervenirati ako cijena benzina pređe osam kuna po litri.

Kad cijena bezolovnog benzina pređe osam kuna, Vlada će sigurno intervenirati, opetovao je premijer IDS-ovcu Damiru Kajinu i SDP-ovcu Nenadu Staziću koji su ga u 'aktualnom prijepodnevu' podsjetili na takvo obećanje dano u travnju.

Premijer je naglasio da se Hrvatska mora početi pripremati za veći porast cijena nafte na svjetskom tržištu.

Nisu, kaže, nerealna očekivanja da će cijena barela nafte porasti na 80, pa čak i 90 dolara.

Nekadašnjem HDZ-ovcu, a sada 'Glavaševu zastupniku' Ivanu Drmiću premijer je uzvratio da će njegova Vlada ispuniti obećanja s HDZ-ove jamstvene kartice.

S Vama ili bez Vas, ispunit ćemo je do kraja, rekao je Sanader, podsjetivši Drmića da je na programu s kartice i on ušao u Sabor.

Na brigu Ingrid Antičević Marinović (SDP) za stanje hrvatskih radnika, premijer je odgovorio da će GSV na jednoj od idućih sjednica razmotriti sve teži položaj radnika u odnosu na poslodavca, te predložiti odgovarajuća rješenja.

Odgovarajući na upit Đurđe Adlešić (HSLS) o uvozu oko 800 tona junećeg mesa, potpredsjednik Vlade Damir Polančec naveo je da do konca tjedna od Državnog inspektorata očekuje jutros zatraženo izvješće o krajnjim korisnicima tog mesa.

Pritom je istaknuo da uvozno meso nije prešlo hrvatsku granicu, odnosno nije stavljeno u promet dok ovlašteni laboratoriji nisu potvrdili njegovu zdravstvenu ispravnost.



Pisane vijesti