Predsjednik Vlade primio predstavnike pet nacionalnih sportskih saveza

Slika /Vijesti/2022/06 lipanj/27 lipnja/27_06_2022-(4).jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike pet nacionalnih sportskih saveza – predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Antu Bakovića, dopredsjednika i izvršnog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića, glavnog tajnika Hrvatskog košarkaškog saveza Josipa Vrankovića i glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza Damira Poljaka. Na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Predsjednik Vlade istaknuo je brojne vrhunske rezultate hrvatskih sportaša, koji su godinama jedni od najvažnijih promotora Hrvatske u svijetu, a njihovi uspjesi pridonose i jačanju nacionalnog identiteta i ponosa.  
 
Predstavnici nacionalnih sportskih saveza na sastanku su izrazili zadovoljstvo svim dosad učinjenim u području sporta te su pohvalili Vladinu inicijativu da se izradi novi Zakon o sportu, koji je zadnji put donesen 2006. Tim zakonom operacionalizirat će se mjere Nacionalnog programa športa od 2019. - 2026. te će urediti niz nejasnoća i problema u funkcioniranju sustava sporta, među ostalim i poboljšanja uvjeta rada sportaša i trenera.
 
Razgovaralo se i o važnosti ulaganja u razvoj sporta i sportske sadržaje, a premijer Plenković je kazao da će Vlada kao i dosad nastaviti s financijskom podrškom sportu.

Istaknuo je da je popularizacija sporta važna za hrvatsko društvo, osobito među djecom i mladima, jer pozitivno utječe na usvajanje vrijednosti zdravog načina života te potiče disciplinu i socijalizaciju.

Pisane vijesti