Predsjednik Vlade primio Sanju Jovanović

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_primio_sanju_jovanovic.jpg

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u zgradi Vlade Republike Hrvatske Sanju Jovanović koja je osvojila zlatno odličje i postavila novi svjetski rekord na 50 m leđno na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Debrecenu.
U pratnji Sanje Jovanović bili su i osvajači srebrnih odličja Duje Draganja i Saša Imprić.


ZAGREB, 18. prosinca 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog plivačkog saveza, čiji su članovi na Europskom prvenstu u malim bazenima u Debrecenu osvojili jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

Izaslanstvo je predvodila Sanja Jovanović, prva hrvatska svjetska rekorderka i prva hrvatska plivačica koja je osvojila titulu europske prvakinje. Uz nju su bili i osvajači srebrnih odličja Duje Draganja i Saša Imprić.

"Čestitam svima, ali prije svih Sanji Jovanović, koja je i na Europskom prvenstvu potvrdila da smo mi velika športska nacija. Po kazivanju strčnjaka njezin svjetski rekord na 50m leđno teško će skoro biti nadmašen i svi moramo biti ponosni na ovaj uspjeh naših plivača", kazao je Sanader, napominjući da će Vlada na prvoj sjednici, ali svakako prije Božića, donijeti odluku o nagradama i to ne samo za plivače nego i za njihove trenere.

U ime plivača zahvalila se Sanja Jovanović, koja je naglasila da je ovaj rezultat samo jedna stepenica ka glavnom cilju, za koji će se već sada početi pripremati, a to je nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje se nada da će hrvatsku zastavu na pobjedničko postolje podizati ne samo plivači, nego i ostali hrvatski športaši koji nastupe u Pekingu.



Pisane vijesti