Predsjednik Vlade primit će predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške Ernu Solberg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške Ernu Solberg u utorak, 3. srpnja 2018. godine  u 10.15 sati u Banskim dvorima.

Nakon upisivanja u Zlatnu knjigu i sastanka dvaju izaslanstava, u 11.00 sati,  u nazočnosti dvaju predsjednika Vlada, potpisat će se Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Norveške o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka, Memorandum o razumijevanju o provedbi Norveškog financijskog mehanizma 2014.–2021. između Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške i Memorandum o razumijevanju o provedbi EEA financijskog mehanizma 2014.–2021. između Hrvatske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Uz predsjednika Vlade, susretu će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

U 11.10 sati, predviđene su izjave za medije predsjednika Vlade Plenkovića i premijerke Solberg.

Snimatelji i fotografi mogu snimiti svečani doček (u 10.00 sati), upisivanje u Zlatnu knjigu, početak tête-à-tête razgovora i sastanka izaslanstava, te potpisivanje ugovora i memoranduma. 
 

Pisane vijesti