Predsjednik Vlade: Pripremaju se dokumenti za priznanje Crne Gore

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako će hrvatsko priznanje samostalne Crne Gore uslijediti idućih dana te da su u pripremi dokumenti na kojima će se priznanje temeljiti.

ZAGREB, 4. lipnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako će hrvatsko priznanje samostalne Crne Gore uslijediti idućih dana te da su u pripremi dokumenti na kojima će se priznanje temeljiti.

"Dogovorit ćemo se o tajmingu, ali priznanje će sigurno uslijediti idućih dana. Hoće li to biti isti dan kao i Europska unija ili ne, to ćemo još odlučiti", kazao je premijer, odgovarajući na novinarsko pitanje na obilježavanju 130. obljetnice organiziranog vatrogastva u Hrvatskoj.

Za priznanje se, kazao je, pripremaju međunarodno-pravni dokumenti, a o datumu priznanja Vlada se mora dogovoriti i s predsjednikom Republike.

Dodao je da Hrvatska želi razvijati dobre odnose s Crnom Gorom te prevladati sve probleme, s obzirom da je ta država sudjelovala u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. "Crna Gora se mora distancirati od toga, prije svega od napada na Dubrovnik. Svi znamo što je bilo, ali želimo gledati u budućnost", ustvrdio je Sanader.

Upitan da prokomentira protivljenje predsjednika Mesića gradnji Pelješkog mosta Sanader je kazao da će Vlada ipak ustrajati na ostvarenju tog projekta. "Poštujem sve što predsjednik Mesić misli i kaže o nekom pitanju, no ja mislim drugačije i Vlada će graditi most", rekao je premijer.



Pisane vijesti