Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader u Bratislavi

Na poziv Mikuláša Dzurindpredsjednika Vlade Slovačke Republikdr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatske zajedno s Wolfgangom Schüsselom, saveznim kancelarom Republike Austrije i Mirekom Topolanekom, mandatarom za sastav Vlade Češke Republiksudjelovao je na završnom skupu premijera Mikuláša Dzurinde u Bratislavi.

Na poziv Mikuláša Dzurinde, predsjednika Vlade Slovačke Republike, dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske zajedno s Wolfgangom Schüsselom, saveznim kancelarom Republike Austrije i Mirekom Topolanekom, mandatarom za sastav Vlade Češke Republike, sudjelovao je na završnom skupu premijera Mikuláša Dzurinde u Bratislavi.
U svom obraćanju predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader zahvalio je premijeru Dzurindi i Slovačkoj, te Austriji kao zemlji predsjedateljici Europskom unijom na podršci koju pružaju Hrvatskoj na njezinom putu u Europsku uniju.
Na marginama tog događaja, dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, razgovarao je s predsjedateljem Europske unije Wolfgangom Schüsselom o daljnjem tijeku pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, te izrazio nadu da će uz prvo poglavlje koje je zatvoreno ovaj tjedan uskoro uslijediti i otvaranje drugih poglavlja.
Premijer Dzurinda i austrijski kancelar Schüssel još su jednom izrazili punu potporu Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.




Pisane vijesti