Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Sanader na Lastovu

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader sa suradnicima jučer poslijepodne boravio je u radnom posjetu otoku Lastovu, gdje se sastao sa načelnikom Općine Mirom Maričevićem i predsjednicom Općinskog vijeća Lucijom Kapiteli.

U pratnji dr. sc. Sanadera bili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić i saborski zastupnik Frano Matušić.

Na početku posjeta premijer se interesirao o stanju radova na regionalnom vodovodu NPKL, te će od resornog ministarstva zatražiti ubrzanje radova. Dao je punu potporu razvojnim planovima Općine Lastovo, između ostaloga projektu izgradnje luke nautičkog turizma, izgradnji doma umirovljenika, te završetku započete rekonstrukcije vodovodne mreže i državne ceste na otoku, kao i rješavanju problema objekta u kojem će biti smještena uprava Javne ustanove Park prirode „Lastovsko otočje“. Isto tako, premijer je podržao formiranje Javne vatrogasne postrojbe na Lastovu, te obećao da će Vlada RH dati financijsku potporu za obnovu općinske zgrade.



Pisane vijesti