Predsjednik Vlade RH čestitao Baracku Obami

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader uputio je čestitku budućem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baracku Obami.

„Poštovani budući Predsjedniče (President Elect),

u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite iskrene čestitke povodom Vaše velike pobjede na izborima za Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Kampanja koja je vođena s velikom iskrenošću i predanošću kao i entuzijazam s kojim pristupate ovoj važnoj dužnosti velika su nada za budućnost, ne samo za američki narod, nego i za zajednicu naroda kojoj svi mi pripadamo. Time će se mogućnosti za unaprjeđivanje slobode, demokracije i međunarodne suradnje sigurno poboljšati.

Hrvatska je spremna nastaviti blisko surađivati sa Sjedinjenim Američkim Državama na jačanju zajedničkih vrijednosti slobode i demokracije kako bi svijet postao mirnije i sigurnije mjesto.

Čvrsto hrvatsko - američko prijateljstvo i političko partnerstvo počivaju na našim zajedničkim vrijednostima, te činjenici da je više milijuna hrvatskih Amerikanaca generacijama pridonosilo razvoju svojih voljenih zemalja, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Veselim se jačanju našeg partnerstva u trenutku kada Hrvatska pristupi NATO-u, na proljeće 2009., jer sam uvjeren da će svakodnevna suradnja unutar Saveza dodatno osnažiti naše prijateljstvo.

Gospodine budući Predsjedniče, primite još jednom iskrene čestitke na Vašoj izbornoj pobjedi. U ime hrvatskog naroda želim Vama osobno i Sjedinjenim Američkim Državama puno uspjeha u godinama koje predstoje.“



Pisane vijesti