Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader na prezentaciji e-Mirovinsko/e-prijava

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) predstavio je danas e-Mirovinsko, novu uslugu suvremenog elektroničkog poslovanja u sklopu projekta e-Hrvatska/HITRO.HR.#L#

ZAGREB, 30. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) predstavio je danas e-Mirovinsko, novu uslugu suvremenog elektroničkog poslovanja u sklopu projekta e-Hrvatska/HITRO.HR.#L#

Preko internetske stranice www.mirovinsko.hr dosadašnji klasičan način prijave na mirovinsko osiguranje dopunjuje se mogućnošću podnošenje prijave elektroničkim putem.

Kako je rekao ravnatelj HZMO-a Mile Rukavina, usluga e-prijave omogućava jednostavnije poslovanje poslodavcima - obveznicima podnošenja prijave na mirovinsko osiguranje, uštedu vremena i mogućnost obavljanja prijave iz vlastitog ureda, i to u vrijeme kada im to odgovara.

HITRO.HR postao je hrvatski brend, ustvrdio je premijer Ivo Sanader objavljujući službeni početak rada projekta. Dodao je kako se radi na tome da i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uđe u sustav.

Sanader je tom prilikom najavio da će do kraja lipnja biti isplaćen prvi dio obeštećenja za umirovljenike, koji iznosi 1,2 milijarde kuna.

Izrazio je uvjerenje da će se do jeseni riješiti i problem obiteljskih i najviših mirovina, za što postoji politička volja.

Osvrćući se na makroekonomske pokazatelje, Sanader je ustvrdio kako je u 2005. godini ostvaren rast BDP-a od 4,3 posto, što znači oko 7.000 eura BDP-a po glavi stanovnika, a ove godine očekuje se da će taj rast biti još veći.



Pisane vijesti