Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader s biskupom Jezerincem i generalnim vikarom Šantićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas, 29. siječnja 2008. godine, Vojnog ordinarija biskupa Jurja Jezerinca i generalnog vikara Vojnog ordinarijata msgr. Josipa Šantića.

Biskup Jezerinac i msgr. Šantić izvijestili su premijera o djelovanju Vojnog ordinarijata, koji je utemeljen 1997. godine. Biskup Jezerinac istaknuo je da je i Sveta Stolica prepoznala važnost pastoralnog rada među pripadnicima vojske i policije, a generalni vikar msgr. Šantić govorio je o oblicima duhovnog rada u vojsci i policiji, pri čemu je istaknuo da su djelatnici MORH-a i MUP-a iznimno dobro prihvatili takav pastoralni rad te se održavaju mnoge duhovne vježbe i drugi oblici duhovnog djelovanja.

Biskup Jezerinac i msgr. Šantić uručili su predsjedniku Vlade monografiju „Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj“, koja je tiskana u povodu desete godišnjice njegovog djelovanja. Pozvali su premijera Sanadera da sudjeluje u ovogodišnjem tradicionalnom hodočašću pripadnika Hrvatske vojske i policije, u marijansko svetište Lourdes u Francuskoj, na kojem će Hrvatska vojska i policija sudjelovati šesnaesti put, a ove godine se održava se od 20. do 27. svibnja. Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader sa zadovoljstvom je prihvatio poziv.



Pisane vijesti