Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader s visokim predstavnikom za BIH Schwarz-Schillingom

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatsksastao se danas sa Christianom Schwarz-Schillingom, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, sastao se danas sa Christianom Schwarz-Schillingom, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu.

Teme razgovora bile su aktualna politička događanja u Bosni i Hercegovini i cijelom prostoru jugoistočne Europe, te uključivanje tih zemalja u euroatlantske integracije.

Visoki povjerenik za BIH dr. Schwarz-Schilling upoznao je premijera Sanadera sa trenutačnim stanjem u Bosni i Hercegovini te istaknuo važnost primjene hrvatskih iskustava u napredovanju prema Europi. Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju isti cilj – euroatlantske integracije, a regionalna suradnja i visoka razina bilateralnih odnosa od iznimne su važnosti, naglasio je visoki povjerenik.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader istaknuo je da su nastojanja visokog povjerenika Schwartz-Schillinga pokrenula čitav niz pozitivnih procesa u Bosni i Hercegovini koji doprinose jačanju bosanskohercegovačkih institucija. Hrvatska u potpunosti podržava sve promjene u Bosni i Hercegovini koje jamče suverenost, konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata s druga dva naroda, rekao je dr. Sanader. Sugovornici su se suglasili da sve promjene moraju jamčiti učinkovitu i funkcionirajuću državu. Republika Hrvatska, naglasio je premijer Sanader, kao susjedna i prijateljska zemlja želi da BIH što prije provede nužne reforme na putu prema euroatlantskim integracijama pri čemu Hrvatska može pomoći svojim iskustvima.



Pisane vijesti