Predsjednik Vlade RH sastao se s austrijskim kancelarom

Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel je prilikom razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom na rubu kongresa Kršćansko socijalne unije (CSU) u Nuernbergu u subotu iznova pružio snažnu podršku ambicijama Hrvatske za ulaskom u Europsku uniju.

NUERNBERG, 3. rujna 2005. (Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel je prilikom razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom na rubu kongresa Kršćansko socijalne unije (CSU) u Nuernbergu u subotu iznova pružio snažnu podršku ambicijama Hrvatske za ulaskom u Europsku uniju.

"Austrija će i dalje snažno podržavati Hrvatsku na njezinom putu u Europsku uniju" istakaoje Schuessel tijekom razgovora sa Sanaderom. On je napomenuo da su u svezi s podrškom Hrvatskoj već poduzeti značajni koraci.

Schuessel, koji u Nuernbergu boravi u svojstvu predsjednika Austrijske pučke stranke (?VP), se prije susreta sa Sanaderom, obraćajući se poslanicima CSU-ovog kongresa u emotivnom tonu snažno založio za Hrvatsku i njezine težnje za ulaskom u Europsku uniju.

"Potpuno je nepodnošljiv način kojim se Hrvatska tretira u Europi", istakao je Schuessel. Austrijski kancelar je izjavio da je isto tako nepodnošljiv način na koji se prema Sanaderu odnosi u samoj Hrvatskoj.

Schussel je ukazao i na inicijativu koju je Europska pučka stranka (EVP) pokrenula u svrhu jačanja izgleda za skorašnje otvaranje pregovora između Hrvatske i Europske unije. "Mi smo sastavili određeni dokument iza kojeg stoji i Angela Merkel i mislim da je on počeo
pokazivati rezultate", zaključio je Schuessel.


On je izrazio mišljenje da će situacija na tom planu biti povoljnija nakon vjerojatne pobjede demokršćana na predstojećim izborima.



Pisane vijesti