Predsjednik Vlade RH uputio čestitku Angeli Merkel

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je čestitku Angeli Merkel u povodu preuzimanja dužnosti kancelarke SR Njemačke.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je čestitku Angeli Merkel u povodu preuzimanja dužnosti kancelarke SR Njemačke.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime želim Vam najsrdačnije čestitati na izboru za kancelarku SR Njemačke.

Nemam nikakve sumnje u to da će se prijateljski odnosi između naše dvije države pod Vašim vodstvom intenzivirat i dalje izgrađivati. U ovim nemirnim vremenima u kojima puno naših europskih kolega stoji pred velikim iskušenjima od posebnog je značenja ideju europskog udruživanja provoditi odgovorno i učinkovito. U tome Njemačkoj pripada jako važna uloga.

Ovdje se, između ostalog, sjetim i vremena pod kancelarom Konradom Adenauerom, koji je zajedno sa svojim europskim prijateljima inicirao i uspješno poveo ideju o udruženoj Europi poslije Drugog svjetskog rata pod teškim društvenopolitičkim uvjetima. Prisjećajući se tog vremena siguran sam da će Njemačka pod Vašim vodstvom kao kršćansko-demokratske kancelarke uspješno savladati predstojeće izazove u interesu svojih građana i sveeuropske ideje.

Izgradnja međusobnog povjerenja i zalaganje za mirnu i udruženu Europu je, po mom mišljenju, i dalje temeljni princip koji nas sve povezuje i kojem pripada naša posebna pažnja.

Vama i Vašoj Vladi želimo sve najbolje."



Pisane vijesti