Predsjednik Vlade s austrijskim vice kancelarom Wilhelmom Moltererom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_austrijskim_vice_kancelarom_wilhelmom_moltererom.jpg

Uoči današnje utakmice četvrt finala europskog nogometnog prvenstva Euro 2008, koju hrvatska reprezentacija igra protiv Turske, predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader u Beču se sastao s vice kancelarom Vlade Republike Austrije Wilhelmom Moltererom.

Na radnom ručku premijer Sanader i vice kancelar Molterer razgovarali su o trenutačnom stanju pregovora za priključenje Hrvatske Europskoj uniji, te se posebno osvrnuli na odjeke Irskog odbijanja prihvaćanja Lisabonskog sporazuma. Ustvrdili su pri tom da Hrvatska, kao što je to jučer potrvrđenu u Bruxellesu, mora ispuniti svoje obveze u procesu pridruživanja Euroskoj uniji, te da će kroz to vrijeme i Europska unija pronaći rješenje za prevladavanje sadašnjeg stanja.

Premijer Sanader i vice kancelar Molterer razgovarali su i o međusobnim odnosima dviju država, te o pospješenju gospodarske suradnje, osobiti tijekom turističke sezone.

Vice kancelar Molterer izjavio je na upit novinara, kako je još prije šest tjedana jednim austrijskim novinama izjavio, kako je za njega Hrvatska nogometna reprezentacija pritajeni favorit europskog nogometnog prvenstva, te je u tom smislu poželio i pobjedu hrvatskih nogometaša u večerašnjem susretu protiv reprezentacije Turske.

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i ministar znanosti, obrazovanja i športa prof.dr.sc. Dragan Primorac bit će nazočni na večerašnjoj utakmici.



Pisane vijesti