Predsjednik Vlade s prof. Michaelom Porterom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima prof. Michaela E. Portera, profesora Poslovne škole na Harvardu (SAD) i jednog od najuglednijih svjetskih stručnjaka po pitanju konkurentnosti i strategije.
Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader obavijestio je prof. Portera o značajnom napretku koji je posljednjih godina učinjen u Hrvatskoj. Rekao je da će Hrvatska i dalje nastaviti s provedbom najvažnijih gospodarskih reformi, kako bi naša zemlja postala što konkurentnija i gospodarski snažnija, privukla nove strane investicije te i u vremenu svjetske ekonomske krize omogućilo pokretanje novih gospodarskih aktivnosti i otvaranje što više novih radnih mjesta.
Prof. Porter pohvalio je hrvatsku Vladu za vidljiv napredak, te iznio svoje viđenje načina kojim bi Republika Hrvatska trebala dalje nastaviti s mikroekonomskim reformama čiji je cilj daljnje jačanje gospodarskog položaja i povećanje konkurentnost Hrvatske na globalnom tržištu. Dosadašnjim naporima stvoreni su dobri temelji i učinjeni preduvjeti za daljnji razvoj države, kako u gospodarskom, tako i u socijalnom pogledu.




Pisane vijesti