Predsjednik Vlade sa izaslanstvom MUP-a

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader priredio je danas prijam za izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Ivicom Kirinom u povodu Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihaela, čestitavši im na vrlo uspješnom obavljanju visoke i časne dužnosti u Hrvatskoj.

PREMIJER SANADER PRIREDIO PRIJAM U POVODU DANA POLICIJE

ZAGREB, 29. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader priredio je danas prijam za izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Ivicom Kirinom u povodu Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihaela, čestitavši im na vrlo uspješnom obavljanju visoke i časne dužnosti u Hrvatskoj.

Premijer je istaknuo da je policija od početka samostalne Hrvatske bila u prvim redovima njezine obrane i dala velik doprinos u Domovinskom ratu i nemali broj žrtava, mladih ljudi u policijskim odorama i redarstvenim snagama od samog početka do slavnih vojnoredarstvenih operacija "Bljeska" i "Oluje".

Danas u mirnodopskom vremenu policija ima druge zadaće, rekao je Sanader istaknuvši da je policija postigla velike uspjehe u proteklih godinu dana u borbi protiv organiziranog kriminala u suradnji s hrvatskom carinom u prekidanju krijumčarskih lanaca i svega onoga što hrvatska javnost s velikom pozornošću prati (korupcije).

Primjenom najsuvremenijih tehnologija u policiji otvaranjem AFISA, programa TETRA, kupnjom automobila, Vlada izdvajanjem kroz proračun nastoji omogućiti policiji da bude što bolje opremljena i učinkovitija. Kako Hrvatska bude rješavala probleme tako će i izdvajanja za policiju moći biti veća, rekao je Sanader.

"U datim okolnostima ostvarili ste velike rezultate i želim vam na tome čestitati i što se hrvatski građani uz takvu efikasnu policiju osjećaju bolje i sigurnije. Želim vam zahvaliti na sjajno odrađenoj turističkoj sezoni, jer da nije bilo dobre pripreme policije i MUP-a i suradnje s drugim resorima, sigurno da bi turistička sezona prošla drugačije, negativnije, kad je riječ o sigurnosti i osjećaju koji strani i domaći turisti moraju imati u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

Također je pripadnicima policije čestitao i na suradnji s policijama drugih zemalja u borbi protiv organiziranog kriminala i svih počasti suvremenog svijeta koji neće poštedjeti ni Hrvatsku.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin zahvalio je na Vladinoj potpori policiji na ostvarenju projekata koji su omogućili osuvremenjivanje rada policije, te najavio da javnost uskoro može očekivati još masu novina u želji da policija bude još učinkovitija te da dobiju i domaća priznanja uz ona inozemna, budući hrvatska policija slovi kao jedna od boljih u ovom dijelu Europe po svojoj organiziranosti i tehničkoj opremljenosti.

Kirin je najavio da će policija još više raditi na poboljšanju sigurnosnog stanja i svođenju kriminala na najmanju moguću mjeru, pod novim sloganom "mir, ugled i povjerenje".

U izaslanstvu Ministarstva unutarnjih poslova bili su državni tajnik, pomoćnici ministra, načelnici policijskih uprava, članovi Ravnateljstva policije i drugi.



Pisane vijesti