Predsjednik Vlade Sanader: Zasad nema posjeta Rusiji

Informacije da putujem u Rusiju medijske su špekulacije, a ukoliko dođe do posjeta on sigurno neće biti ničim uvjetovan, pa ni projektom Družba Adria, izjavio je u petak hrvatski premijer Ivo Sanader.

ZAGREB, 2. ožujka 2007. (Hina) - Informacije da putujem u Rusiju medijske su špekulacije, a ukoliko dođe do posjeta on sigurno neće biti ničim uvjetovan, pa ni projektom Družba Adria, izjavio je u petak hrvatski premijer Ivo Sanader.

"Za sada nema mog posjeta Rusiji, a ukoliko dođe do poziva ja ću vrlo rado otići. Smatram da Hrvatska treba razvijati dobre odnose s Ruskom Federacijom", kazao je Sanader.

"Ukoliko dođe do tog posjeta siguran sam da on neće biti uvjetovan ničim, pa ni pitanjem projekta Družba Adria", kazao je Sanader, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka s glavnim tajnikom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Marcom Perrinom de Brichambautom u Banskim dvorima.

"Jutarnji list" je u četvrtak objavio tekst u kojem najavljuje mogući posjet Sanadera Rusiji, pojašnjavajući kako se to može iščitati iz priopćenja Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija objavljenog nakon političkih konzultacija ruske i hrvatske strane.

Družba Adria, međunarodni projekt izvoza ruske nafte na svjetsko tržište putem naftovodnih sustava Družba i Adria, u duljini od 3,200 km, od Samare u Rusiji, preko Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Mađarske i Hrvatske do Luke Omišalj i Terminala Omišalj na otoku Krku, problematična je u odnosima između Rusije i Hrvatske jer Moskvi smeta nejasna pozicija Hrvatske. Rusija inzistira na jasnom hrvatskom odgovoru o tom projektu, piše "Jutarnji list".



Pisane vijesti