Predsjednik Vlade: Sigurnosno stanje nije lošije nego prije

Premijer Ivo Sanader ustvrdio je danas da, općenito gledajući, sigurnosno stanje u Hrvatskoj uopće nije ništa lošije i gore nego je bilo prije te da je ono u nekim područjima čak i puno bolje.

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader ustvrdio je danas da, općenito gledajući, sigurnosno stanje u Hrvatskoj uopće nije ništa lošije i gore nego je bilo prije te da je ono u nekim područjima čak i puno bolje.

Sanader je to izjavio odgovarajući na novinarsko pitanje o jučerašnjoj izjavi predsjednika Stjepana Mesića da je sigurnosno stanje u Hrvatskoj "već postalo zabrinjavajuće".

"Po mojem mišljenju sigurnosno stanje ne zabrinjava", rekao je Sanader u Banskim dvorima nakon sastanka s čelništvom grada Osijeka.

Dodao je da će jedan od zakonskih prijedloga, koji je dostavljen u saborski postupak, uvelike pomoći da se u budućnosti smanji broj pljačka, jer je izrađen na temelju iskustva zemalja EU-a.

Sanader smatra da ne treba samo gledati što se događa u nas, nego treba vidjeti kakve su statistike u vodećim zapadnim demokratskim zemljama.



Pisane vijesti