Predsjednik Vlade stigao u Salzburg

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sa suradnicima doputovao je u utorak prijepodne u Salzburg gdje sudjeluje na skupu salzburškog Instituta za istraživanje europske politike i povijesti Herbert - Batliner.

SALZBURG, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sa suradnicima doputovao je u utorak prijepodne u Salzburg gdje sudjeluje na skupu salzburškog Instituta za istraživanje europske politike i povijesti Herbert - Batliner.

Na svečanoj akademiji tog Instituta premijer Sanader održat će predavanje pod naslovom "Hrvatska i Europa". Tom prigodom govorit će i austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik i Erhard Busek, posebni koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu i predsjedavajući Gospodarskog vijeća Herbert-Batliner Europainstituta u Salzburgu koji je osnovan godine 1997.

U srijedu će premijer Sanader sudjelovati na sastanku šefova vlada zemalja jugoistoka Europe na kojem će se razgovarati o stabilnosti u jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću te razmijeniti mišljenja o europskim perspektivama, gospodarskim perspektivama i suradnji država u regiji.

Domaćini tog tradicionalnog ljetnog sastanka predsjednika vlada država jugoistočne Europe su austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, ministrica vanjskih poslova Plassnik te Erhard Busek.



Pisane vijesti