Predsjednik Vlade Tihomir Orešković: Prioritet Vlade je ostvariti reformski paket i stvoriti pozitivno ozračje

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/1 svibnja/Okucani_izjave .jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković nakon komemoracije u Okučanima, izjavio je da je zajednički cilj Vlade i sindikata podizanje standarda hrvatskih građana te izrazio nadu da će sa sindikatima, s kojima je Vlada počela pregovore, to i postići.

Zamoljen da komentira 100 dana Vlade , predsjednik Vlade Orešković je rekao da je puno stvari učinjeno, da je Vlada donijela realan proračun i usvojila reformski paket mjera. 

Predsjednik Vlade naglasio je kako je učinjeno dosta konkretnih koraka u vezi s poboljšanjem hrvatskog imidža, pogotovo što se tiče investicija. Spomenuo je  veliku investiciju od 100 milijuna eura u Plivu,  obnovu željezničke pruge Dugo Selo - Križevci, vrijednu 200 milijuna eura, a  najavio da će uskoro krenuti i investicije koje će se financirati novcem iz europskih fondova.

Uz, to predsjednik Vlade Orešković podsjetio je da je u sto dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu kojima je predstavio ekonomske potencijale Hrvatske. Podsjetio je da se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Davidom Cameronom, mnogim političarima u Europskoj uniji, da je bio u posjetu Svetom Ocu Franji, a da su Hrvatsku posjetili britanski princ Charles i nedavno turski predsjednik Erdogan.

„Sada nam je prioritet da počnemo ostvariti taj reformski paket koji smo nedavno usvojili i uvjeren sam da ćemo vrlo brzo stvoriti pozitivno ozračje i da će hrvatski građani početi osjećati da se neke stvari pokreću“, naglasio je predsjednik Vlade, te je nadodao da svi indikatori idu u tom smjeru i zbog toga je optimisti.
 
Komentirajući kritike da Vlada ne djeluje stabilno, predsjednik Orešković je izjavio kako tu ima svakakvih spinova, a da su se partneri u Vladi jednostavno trebali upoznati, te je nadodao: 

„To je vrijeme prošlo, donijeli smo proračun i reformski paket mjera i svi znaju što moraju ispuniti. Time se šalje jasna poruka ne samo građanima Hrvatske nego i investitorima.“ 

Upitan da komentira anketu Nove TV po kojoj je dobio najveće ocjene u Vladi, predsjednik Vlade je izjavio da ne pripada ni jednoj stranci, da je tu za hrvatske građane koji su njegova stranka te je iskoristio prigodu da se zahvali građanima na potpori uz zamolbu da mu i dalje pružaju podršku. 

Tekst i foto: Hina 

Pisane vijesti