Predsjednik Vlade: Tuga zbog tragedije - ponos zbog obrane Hrvatske

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Vukovaru da osjeća tugu zbog tragedije koja se tome gradu dogodila prije petnaest godina, ali i ponos jer se u Vukovaru branila Hrvatska.

VUKOVAR, , 18. studenog 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Vukovaru da osjeća tugu zbog tragedije koja se tome gradu dogodila prije petnaest godina, ali i ponos jer se u Vukovaru branila Hrvatska.

"Svaki dan više koji su vukovarska obrana i njezini heroji uspjeli izdržati u obrani grada bio je dan više Hrvatskoj za mogućnost pripreme u obrani protiv agresije i pružanje otpora.

Vukovar nije branio samo sebe, nego i Hrvatsku, i stoga smo ponosni ali imamo i obvezu odati zahvalnost i poštovanje onima koji su dali svoj život u obrani Vukovara", izjavio je premijer Sanader novinarima hodajući u koloni sjećanja vukovarskim ulicama.

Istaknuo je kako se Vukovara ne smijemo sjećati samo u povodu ovakvih obljetnica, dodajući da u tome gradu trebamo biti često, pa i onda kada žarište javnosti nije usmjereno prema njemu.

"Stoga je važno da podupiremo projekte koji otvaraju perspektive života i budućnosti života Vukovaru", rekao je premijer Sanader i zahvalio hrvatskim županijama koje su se uključile u obnovu Vukovara. Najavio je da će Vlada potaknuti izgradnju spomenika kod vukovarske Opće bolnice, koji bi primjereno prenio zahvalnost braniteljima Vukovara.

Na novinarsko pitanje o tome postoji li kvota nacionalnog ponosa koju možemo ponijeti u Europsku uniju premijer Sanader je odgovorio da je ona mjerilo našega ulaska u Europsku uniju te da u nju ulazimo kao Hrvati i da ćemo kao takvi biti dio nje.



Pisane vijesti