Predsjednik Vlade u Konavlima o agresorima na Hrvatsku

Predsjednik Vlade Ivo Sanader večeras je u Grudi u Konavlima otvorio novu školsku športsku dvoranu, u koju su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Dubrovačko-neretvanska županija i općina Konavle uložili 17,3 milijuna kuna.

GRUDA, 4. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader večeras je u Grudi u Konavlima otvorio novu školsku športsku dvoranu, u koju su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Dubrovačko-neretvanska županija i općina Konavle uložili 17,3 milijuna kuna.

Obraćajući se okupljenima, premijer Sanader je, među ostalim, rekao: "S obzirom da je ovih dana došlo do nekih rasprava u hrvatskoj javnosti, reći ću da se jasno zna: u agresiji na Hrvatsku sudjelovali su Srbija, Crna Gora, JNA i pobunjeni Srbi u Hrvatskoj."

"Ni pred kim danas Hrvatska ne smije imati kompleksa jer mi smo u tom nametnutom ratu pobijedili", rekao je Sanader, naglasivši pritom da Hrvatska želi razvijati dobrosusjedske odnose sa svima.

Još je nekoliko otvorenih pitanja, rekao je i dodao kako se želi postići trajni sporazum o granici s Crnom Gorom jer je na snazi privremeni.

Dok je trajala svečanost otvaranja dvorane, u središtu Grude okupilo se desetak članova Udruge za povrat zemljišta u Konavoskom polju i na poluotoku Prevlaci. U ime članova Udruge Niko Drobac je kazao kako žele upozoriti na problem vezan uz povrat zemljišta budući da su sudskom odlukom odbijeni dosad predani zahtjevi za povrat zemljišta.

Na svečanosti u novoj dvorani, načelnik konavoske općine Luka Korda uručio je premijeru dar - tradicionalnu torbicu, koju je još dobio, rečeno je, samo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Novootvorenu dvoranu, koju je projektirao Igor Franjić, a radove izvela tvrtka Opšivač, blagoslovio je biskup dubrovački mons. Želimir Puljić.



Pisane vijesti