Predsjednik Vlade u Metkoviću: Ne štitimo bilo čiji kriminal u Agrokoru


Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Metkoviću odgovarao je na novinarska pitanja o aktualnim političkim temama.
 
Upitan o izjavi Bože Petrova da će se ministra Marića smijeniti zato što je tako naredio g. Pupovac, predsjednik Vlade Plenković odgovorio je da će popunjavanje Vlade uslijediti nakon drugog kruga lokalnih izbora te da će sastav te vlade biti plod dogovora rekonfigurirane parlamentarne većine.
 
„Odabir ministara će bit moj. U ovom trenutku govori se isključivo o popunjavanju trenutno ispražnjenih ministarskih mjesta", poručio je Plenković.
 
Na upit da komentira izjavu člana Mosta Orepića da će razrješenje situacije s Agrokorom pokazati kako je Most bio u pravu, predsjednik Vlade odgovorio je da u Hrvatskoj 2017. postoji podjela vlasti između izvršne, zakonodavne i sudske, a osobito fina nijansa između onoga što radi Državno odvjetništvo, policija i USKOK i onoga što može raditi politika. „Politika je tu da osigurava preduvjete i da se apsolutno ne miješa u rad pravosuđa, a kamoli organa koji se bave kaznenim progonom", rekao je premijer.
 
Istaknuo je važnim da je Vladinim aktivizmom u vezi Agrokora osigurana stabilnost hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava.
 
Naglasio je da Vlada želi da se u odgovarajućem pravnom procesu pronađe onaj tko je eventualno odgovoran za bilo kakve nezakonitosti i nepravilnosti.
 
,,To neće utvrđivati bilo koja stranka, niti bilo koji politički dužnosnik, to će utvrđivati policija, DORH, a konačni stav će donositi hrvatski sudovi. To je ta razlika o kojoj cijelo vrijeme govorimo i stoga odlučno odbacujem teze o tome da Vlada, HDZ i bilo tko od nas na bilo koji način želi zaštiti bilo kakav kriminal ili kaznene radnje", kazao je Plenković.
 
Na političke komentare da nema većinu i „uzurpira“ vlast, predsjednik Vlade odgovorio je kako onaj tko gubi ima pravo na svoj komentar.
 
,,Ono što je važno je da HDZ i Vlada idu dalje. Vlada normalno funkcionira, a sve ovo drugo ćete vidjeti ubrzo nakon izbora“, zaključio je Plenković.
 

 

Pisane vijesti | Andrej Plenković