Predsjednik Vlade u New Yorku

Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader stigao je u New York gdje će u utorak predsjedati sjednicom Vijeća sigurnosti koje će raspravljati o situaciji u Somaliji i borbi protiv piratstva, ali i drugim područjima. Ova tema na dnevnom redu sjednice Vijeća sigurnosti našla se na prijedlog Sjedinjenih Američkih Država, pa se očekuje da će u radu Vijeća sigurnosti sudjelovati i američka državna tajnica Condoleeza Rice, te veći broj ministara vanjskih poslova i drugih visokih dužnosnika zemalja članica Vijeća sigurnosti.

Tijekom boravka u New Yorku hrvatski premijer imat će i više bilateralnih susreta s vodećim svjetskim dužnosnicima. Uz očekivani susret s Condoleezom Rice i britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Milibandom, očekuje se da će predsjednika Vlade RH dr. Ivu Sanadera primiti i Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

U nedjelju prijepodne premijer Sanader pridružit će se Hrvatima koji žive u New Yorku na nedjeljnoj misi u Hrvatskoj katoličkoj župi u crkvi Svetog Ćirila i Metoda na Manhattanu. Nakon mise premijer će se zadržati u razgovoru s predstavnicima hrvatskog iseljeništva te će im govoriti o stanju u zemlji, tijeku pregovora s Europskom unijom, te o mogućnostima ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, osobito turističku djelatnost.



Pisane vijesti