Predsjednik Vlade u Njemačkoj

Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u utorak u Berlinu gdje će održati predavanje u Izaslanstvu Europske komisije, te se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, priopćeno je u ponedjeljak iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

ZAGREB, 12. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u utorak u Berlinu gdje će održati predavanje u Izaslanstvu Europske komisije, te se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, priopćeno je u ponedjeljak iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Sanader se u ožujku sastao s njemačkom kancelarkom na sastanku čelnika Europske pučke stranke, krovne organizacije europskih demokršćanskih i narodnjačkih stranaka, i Merkel mu je tom prigodom kazala da Hrvatska, nakon što završi pregovore, mora biti punopravna članica Europske unije.

Kako se očekuje, premijer Sanader trebao bi u utorak navečer biti na tribinama Olimpijskog stadiona i pratiti utakmicu Hrvatska-Brazil, prvu utakmicu hrvatske reprezentacije na aktualnom SP-u Njemačkoj.

U kolovozu 2005., kada je brazilska reprezentacija igrala prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Splitu, hrvatski je premijer ugostio austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela.



Pisane vijesti