Predsjednik Vlade u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, od 24. do 26. listopada 2018. godine, u Makarskoj, Splitu i Hvaru.
 
Nakon sjednice Vlade koja će se održati u srijedu, 24. listopada, u 8.00 sati, u Banskim dvorima, predsjednik Vlade otputovat će u Makarsku, gdje će u 13.00 sati sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Makarske, u povodu Dana Grada. Zatim će u Splitu prisustvovati svečanoj inauguraciji rektora Sveučilišta u Splitu. Tijekom boravka u Splitu, održat će predavanje na Pravnom fakultetu o prednostima članstva Hrvatske u Europskoj uniji i budućnosti Europe u okviru inicijative EU-a ,,Konzultacije s građanima'', a sastat će se i s gradonačelnikom Splita te Splitsko-dalmatinskim županom.
 
Potom će otputovati u Hvar, gdje će se održati sjednica Vlade koja će biti posvećena razvoju hrvatskih otoka, a predsjednik Vlade sudjelovat će i na svečanosti dodjele nagrada Dana hrvatskog turizma te svečanosti dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod.
 
Program:
 
Srijeda, 24. listopada, Makarska i Split:

13.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske, u povodu Dana Grada (Hotel Park, Kralja Petra Krešimira IV bb).
 
Na svečanoj sjednici sudjelovat će i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji će s gradonačelnikom Makarske Jurom Brkanom potpisati Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Makarska.
 
17.00          Sudjelovanje predsjednika Vlade na svečanoj inauguraciji prof.dr.sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu (Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Put Trstenika 19).

18.30          Predavanje predsjednika Vlade na temu „Prednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji i izazovi budućnosti Europe“ (Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, Domovinskog rata 8).
 
 
 
Četvrtak, 25. listopada, Split, Stari Grad i Hvar

9.00                 Sastanak predsjednika Vlade s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava Grada Splita, Obala kneza Branimira 17).
 
9.45                 Sastanak predsjednika Vlade sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (Zgrada Županije, Domovinskog rata 2/IV).
 
16.00              Obilazak elektroenergetske trafostanice, Stari Grad na Hvaru
 
17.00               Sastanak predsjednika Vlade s mons. Petrom Palićem, hvarskim biskupom (Hvar, Hvarska biskupija, Trg sv. Stjepana bb 1).
 
17.40               Posjet brodu M/Y Vita u prigodi Manifestacije „Zaplovimo Panonskim morem“, u sklopu Dana hrvatskog turizma (Hvarska luka).
 
19.20               Sastanak predsjednika Vlade s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom (Ured gradonačelnika, Milana Kukurina 2)
 
20.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade na svečanosti dodjele nagrada Dana hrvatskog turizma (Veneranda, Hvar).
 
Petak, 26. listopada, Hvar:

10.00               Sjednica Vlade (Galerija Arsenal, Trg sv. Stjepana bb).
 
19.00               Sudjelovanje predsjednika Vlade na svečanosti dodjele oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (Galerija Arsenal).
 
 
 

Najave